Kaikille avointa ohjelmoinnin opetusta taas tarjolla

 
Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos julkaisi 23.1.2015 kaikille ilmaisen verkossa toimivan ohjelmointikurssin. Kurssia on järjestetty vuosittain keväästä 2012, ja viimeisen kolmen vuoden aikana tarjotuilla verkkokursseilla ohjelmointia on harjoitellut jo yli kymmenen tuhatta osallistujaa. Ohjelmointia opettavia ohjelmointitehtäviä on tänä aikana tehty jo yli miljoona.

Kurssista on hyötyä myös lukioille ja ammattikouluille.

 
Opettajat ja opinto-ohjaajat voivat ottaa kurssin vapaasti oman koulunsa tarjontaan, ja päättää vapaasti kurssista tarjottavasta kurssimäärästä. Kun kurssi on edennyt sopivasti, opettajat voivat halutessaan järjestää paikallisen tenttitilaisuuden, mihin Helsingin yliopisto lähettää tentin. Kun tenttitilaisuus on ohi, tentit lähetetään Helsingin yliopistoon, missä ne korjataan ilmaiseksi.
 
Kurssin kautta voi päästä tietojenkäsittelytieteen opintoihin. 
 
Ohjelmoinnin oppimisen lisäksi, osallistuja voi saada kurssin kautta opiskeluoikeiden tietojenkäsittelytieteen pääaineeseen Helsingin yliopistoon. Viimeisen kolmen vuoden aikana avoimen verkkokurssin kautta tietojenkäsittelytieteen opintojen pariin on päätynyt jo lähes kaksi sataa uutta opiskelijaa.
 
Osallistu kurssille osoitteessa http://mooc.fi/courses/2015/ohjelmoinnin-mooc/ -- ensimmäisen viikon tehtävien palautustakaraja on 22.2.2015
 
Lisätietoja
 
Jaakko Kurhila, Opintoesimies
puh. 050 415 1703
kurhila@cs.helsinki.fi
 
Arto Vihavainen, Yliopisto-opettaja
avihavai@cs.helsinki.fi
 
[1] Kaikille avoimia ohjelmoinnin verkkokursseja: http://mooc.fi
[2] Helsingin yliopisto: http://www.helsinki.fi/yliopisto/
[3] Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos: http://www.cs.helsinki.fi
 
24.01.2015 - 13:13 Arto Hellas
24.01.2015 - 12:58 Arto Hellas