Posti helsinki.fi-osoitteisiin

 
Helsinki.fi-postin edustakoneiden rajoitukset viestien vastaanotossa ovat toisinaan aiheuttaneet viestien kulun hidastumista cs.helsinki.fi-postista helsinki.fi-postiin.
 
Vastaanottava puoli on kieltäytynyt vastaanottamasta postia ja lähettävä puoli joutunut yrittämään lähetystä uudelleen, pahimmillaan jopa kymmeniä kertoja. Uudelleenlähetykset ovat edelleen lisänneet edustakoneiden kuormaa ja postin perille toimittaminen on hidastunut entisestään. Tämä on koskenut sekä suoraan lähetettyjä viestejä, postilistoja että postin edelleenohjausta. Ongelma on koskenut niin Office365-, Mappi- kuin Unix-postiosoitteitakin. Viivästykset ovat pahimmillaan olleet useita tunteja.
 
Ongelma on nyt ratkaistu kierrättämällä posti ennen sen lähettämistä tietotekniikkakeskuksen edustakoneille erityisen vuonvalvontakoneen kautta, joka annostelee postin helsinki.fi-postin edustakoneille sopivampaan tahtiin.
 
Ratkaisu on poistanut ongelman, mutta huomattakoon, että tämä koskee vain tietojenkäsittelytieteen laitoksen postijärjestelmän kautta kulkevaa postia.
14.03.2016 - 11:06 Petri Kutvonen
14.03.2016 - 10:59 Petri Kutvonen