Vuosikertomus 2014

Vuosikertomus 2014

Organisaatio 2014

Laitoksen toiminnasta vastaa laitoksen johtaja yhdessä varajohtajien kanssa. Vuonna 2014 laitoksen johtajana toimi professori Jukka Paakki ja varajohtajina professori Jyrki Kivinen ja professori Sasu Tarkoma. Laitoksella on lisäksi laitosneuvosto, jonka muodostaa kolme professoria, kolme muun henkilökunnan edustajaa ja kolme opiskelijaa. Laitosneuvoston jäsenet valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi. Laitosneuvostolla on sihteeri, joka huolehtii kokousasiakirjojen jakelusta.

Opetus jakaantui aiemmin kolmeen erikoistumislinjaan sekä yhteen maisteriohjelmaan. Syksystä 2014 lähtien tämä maisteriohjelma muuttui omaksi erikoistumislinjakseen. Samalla täsmennettiin myös yhden aiemman erikoistumislinjan nimeä sekä luotiin uusi kahden erikoistumislinjan opintoja yhdistävä opintoprofiili. Erikoistumislinjojen esimiehet vuonna 2014 olivat professori Jyrki Kivinen (algoritmit ja koneoppiminen, syksystä 2014 lähtien algoritmit, data-analytiikka ja koneoppiminen), professori Sasu Tarkoma (hajautetut järjestelmät ja tietoliikenne) ja professori Tomi Männistö  (ohjelmistojärjestelmät). Bioinformatiikan maisteriohjelman esimiehenä oli professori Veli Mäkinen (Master's Degree Programme in Bioinformatics, MBI), joka syksystä 2014 lähtien toimi vastaavan erikoistumislinjan (algoritminen bioinformatiikka) esimiehenä. Uuden datatieteen opintoprofiilin yhteyshenkilöinä toimivat professorit Kivinen ja Tarkoma. Laitoksen oman tohtoriohjelman (DoCS) johtajana vuonna 2014 toimi professori Petri Myllymäki. Lisäksi laitos osallistui vuonna 2014 kahteen tutkijakouluun, joista Hecse-tutkijakoulun johtajana toimi myös professori Myllymäki.

Tutkimus on organisoitu tutkimusyksiköihin ja -ryhmiin. Laitoksen yhteydessä toimii Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT (yhteislaitos Aalto-yliopiston kanssa), jonka HIITin johtajana vuonna 2014 oli Aalto-yliopiston professori Samuel Kaski. Osa laitoksen tutkimusryhmistä toimii HIIT:n sisällä. Lisäksi laitoksen tutkimusryhmiä on mukana kolmessa Suomen Akatemian huippuyksikössä.

Laitoksen hallinto vuonna 2014 jakaantui (1) opintohallintoon, josta vastasi opintoesimies Jaakko Kurhila, (2) yleis-, henkilöstö- ja taloushallintoon, josta vastasi toimistopäällikkö Tiina Väisänen, (3) tutkimus- ja tutkijankoulutushallintoon, josta vastasi tutkimuskoordinaattori Pirjo Moen, sekä (4) tietotekniikkaan, josta vastasi tietotekniikkapäällikkö Petri Kutvonen. Lisäksi laitoksella toimivat johtoryhmä, opintohallintotoimikunta, DoCS-tohtoriohjelman johtoryhmä, opetuksen kehittämistyöryhmä sekä työhyvinvointiryhmä. Laitoksen henkilökunta on edustettuina myös useissa tiedekunnan ja yliopiston toimikunnissa sekä yliopiston ulkopuolisissa organisaatioissa.