me@tktl 08/06

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen verkkolehti

Etusivu

Henkilö: Miro Lehtinen väitteli

Kirjoitukset: Vaalit tulevat - ketä äänestää ja miksi?

Päiväkirja: Heikki Lokki

Kuulumiset

Summary

Aiemmat numerot

Toimitus

Vaalit tulevat - ketä äänestää ja miksi?

Yliopiston hallintovaalit pidetään 22., 23. ja 27.11. Osa hallintoelimistä on valittu sopuvaaleissa, kuten tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtoryhmä. Toisiin, kuten matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon muun henkilökunnan kuin professorien kiintiöön, taas käydään tiukka kamppailu.

Lue juttu ->

Päiväkirja: Heikki Lokki

Viikonlopun pakkasten jälkeen ilma on lauhtunut yöllä. Tuulee. Aamuhämärässä varpuset tirskuttavat samassa pensaassa Kaisaniemen puiston reunassa kuin muulloinkin opintoasiantoimikunnan (OAT) kokoukseen kävellessäni. Joku ruokkii niitä pensasaidan sisälle taitavasti, etteivät ihmiset huomaisi. Onkohan tämäkin H5N1-strategiaa? ...

Lue päiväkirja - >

Miro Lehtonen väitteli

Miro Lehtonen väitteli 14.11. aiheesta "Indexing Heterogenous XML for Full-Text Search". XML on tiedontallennusmuoto, jota voidaan käyttää monipuolisesti teksteistä tietokantoihin. XML-dokumentissa sisällöstä voidaan erottaa esimerkiksi otsikot ja lihavoinnit XML-merkkauksella (tageillä).


Lue juttu ->

Lokakuussa Hong Kongissa pidetyn EDOC2006-konferenssin paras artikkeli oli Lea Kutvosen, Janne Metson ja Sini Ruohomaan From trading to eCommunity population: Responding to social and contractual challenges. Kristallipalkintoa voi ihmetellä 2. kerroksen vitriinissä.

Tämä me@tktl on erinäköinen kuin edelliset, ja muutoksia tulee vielä lisää. Lähetä palautetta ja toiveita osoitteeseen tiedottaja@cs.helsinki.fi!