Alumnit

Yliopiston tapahtumia

Yliopistossa järjestetään jatkuvasti tapahtumia, joihin alumnit ovat lämpimästi tervetulleita.

Etsi tapahtumia »

....

Linus Torvalds kutsuttiin kunnia-alumniksi Kumpulaan

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta on kutsunut Linus Torvaldsin kunnia-alumnikseen. Alumnijuhlassaan tiedekunta myös nimesi luentosalin Linus Torvaldsin mukaan. Torstaina 17.3. pidetyssä tapahtumassa varsinainen puheenvuoro oli annettu nuorille tutkijoille, joita tiedekampuksen 350 vierasta kuunteli tarkkaan.

Lue lisää »

....

TKT-Alumni starttasi

TKT-Alumni Startup -tilaisuus 22.9.09 veti Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselle väkeä miltei puolensataa.

Lue lisää »

....

Toiminta

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen (TKTL, aiemmin TKOL) alumnitoiminta käynnistyi syksyllä 2008. Joukko entisiä opiskelijoita on järjestäytynyt alumniyhdistykseksi, ja laitos ryhtyi samassa yhteydessä järjestämään alumnitoimintaa yhteistyössä yhdistyksen kanssa. Sähköisessä tiedotuksessa ja keskustelussa TKT-alumnit ry:n pääkanavana on LinkedInin ryhmä TKT-alumni.Laitoksella on alustavasti suunniteltu noin yhtä alumnitilaisuutta vuodessa sekä sähköistä tiedotusta ajankohtaisista asioista.

Jos haluat mukaan laitoksen alumnitoimintaan, liity Helsingin yliopiston ilmaiseen Alumnikampukseen, johon on perustettu erikseen ryhmä tietojenkäsittelytieteen alumneja varten. Laitos ei ylläpidä omaa alumnirekisteriä, vaan pitää alumneihin yhteyttä tämän verkoston ja alumniyhdistyksen kautta. Alumnikampukseen ja sen laitoksen ryhmään voit liittyä osoitteessa http://www.helsinki.fi/alumni/

Tavoite

Alumnitoiminnan tavoitteena on alumnien, opettajien, opiskelijoiden ja tutkijoiden yhteistyö, josta on hyötyä kaikille osapuolille sekä yhteiskunnalle. Tietojenkäsittelytieteen laitoksen alumneja ovat kaikki sen entiset opiskelijat.

Alumneille toiminta tarjoaa mahdollisuuksia vanhojen opiskelukavereiden ja opettajien tapaamiseen, uusien kontaktien luomiseen, opetus- ja tutkimusyhteistyöhön, laitoksen toimintaan vaikuttamiseen, laitokselta valmistuvien rekrytointiin, sekä ajankohtaiseen tietoon laitoksesta ja yliopistosta.

Laitos toivoo saavansa alumnien kautta asiantuntevia näkemyksiä opetuksen, tutkintojen ja tutkimuksen kehittämiseen. Alumnit voivat osallistua gradujen ohjaamiseen, pitää vierailuluentoja tai puhua työelämätilaisuuksissa. Laitos toivoo myös voivansa vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan alumnien avulla, muun muassa välittämällä tutkimukseen ja tieteeseen perustuvia näkemyksiä alasta sekä kasvattamalla alan ja laitoksen näkyvyyttä ja arvostusta. Opiskelijoiden työelämäyhteyksien parantamiseksi tavoitteina on opiskelijoiden ensimmäisten harjoittelupaikkojen järjestäminen sekä alumnien rahoittaman stipendirahaston perustaminen.

 

Alumnit