Tietoa laitoksesta:

Suomeksi In English

Microsoft Windows tilapäisesti poissa käytöstä

Työaseman Microsoft Windows -käyttöjärjestelmä on tilapäisesti poistettu käytöstä. Windowsiin mahdollisesti tallennetut tiedot ovat kuitenkin toistaiseksi tallessa. Ellet todella tarvitse Windowsia henkilökohtaisessa työasemassa, suosittelemme Windowsin käyttöä lähimmässä luokassa.

Etäpäivitysjärjestelmämme tietojen mukaan Windowsiin ei ole voitu asentaa tarvittavia tietoturvakorjauksia. Todennäköisin syy tähän on, että Windowsia ei ole käytetty pitkään aikaan.

Windows on nyt tilapäisesti poissa käytöstä seuraavista syistä:

Tarvitsen Microsoft Windowsia, mitä teen?

Jos tarvitset Windowsia vain harvoin, edellä mainituista syistä suosittelemme Windowsin käyttöä lähimmässä luokkatyöasemassa. Ole hyvä ja tarkista luokkien kokoonpanot verkkosivulta.

Jos sinulla on TKTL:n kannettava tietokone, voit ehkä käyttää Windowsia siinä. Kannettavan Windowsinkin tietoturvataso on hyvä varmistaa ottamalla yhteyttä kannettavista tietokoneista vastaavaan henkilöön.

Ennemmin tai myöhemmin Windows-sovelluksia voi käyttää Linuxin kautta terminaalipalvelulla. Tästä kerrotaan tarkemmin TKTL:n Atk-uutisten kehityshankkeet-osassa.

Jos haluat tilapäisesti poistetun Windowsin takaisin, se onnistuu helposti. Ole hyvä ja ota kuitenkin huomioon seuraavat seikat:

Windowsin palautusta käyttöön voi pyytää lähettämällä sähköpostia osoitteeseen atk-apu@cs.helsinki.fi.

Linkkejä:

atk-apu@cs.helsinki.fi