Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos
 

Tietojenkäsittelytieteen laitos

Tietoa laitoksesta:

 

Harjoitustyöt





Töiden palautus





Kaikki harjoitustyöt tulee palauttaa viimeistään perjantaina 25.2. Harjoitustyöstä 1 palautetaan paperiversio. Harjoitustyö 2 palautetaan antamalla harjoitustyössä 3 viite, joka avaa mahdollisuuden katsoa (Internet Explorerilla) kalvoesitystä (HUOM! Kokeile viitteen toimivuus Windowsissa.). Harjoitustyöstä 3 ilmoitetaan dokumentin URL. Voit jättää työsi huoneeseen A321, vahtimestareille tai harjoitusryhmäsi ohjaajalle.



Harjoitustyö 1 (Tekstinkäsittely, max. 10 p.)



Kirjoita jollain tekstinkäsittelyohjelmalla, esim. WordPerfectillä, noin 3-5 sivun pituinen tutkielma, jossa on lisäksi omat sivut kansilehdelle ja sisällysluettelosivulle.



Käytä ns. tyylejä (styles) otsikkojen ja tavallisen tekstin erottelemiseen. Lisää työhön sivunumerot alkaen ensimmäiseltä varsinaiselta sivulta (ei sivunumeroa kansilehdelle eikä sisällysluettelosivulle), ja luo sisällysluettelo automaattisesti. Sisällysluettelosivun otsikko voi olla "Sisällys" tai "Sisältö", ja sen tulee sisältää kaikki käyttämäsi väliotsikot ja niiden sivunumerot.



Tutkielman tulee sisältää vähintään yksi kuva, yksi taulukko, yksi taulukkolaskentaohjelmalla (esim. Quattro Pro) tehty graafi ja yksi screenshot (näytöltä kaapattu kuva). Ota screenshot ohjelmasta, jossa on jokin sinulle epäselvä kohta (painike tms.), ja merkitse kyseinen kohta kuvaan.



Ohessa aiheita, joista voit kirjoittaa. Voit halutessasi määritellä aiheesi myös itse.



Harjoitustyö 2 (Kalvoesitys, max. 3 p.)



Tee tekstinkäsittelytyösi aiheesta lyhyt kalvoesitys (3-5 kalvoa) esim. Corel Presentations -ohjelmalla. Kalvoesityksessä tulee olla otsikkokalvo, jossa on työn nimi ja tekijä. Johonkin esityskalvoon tulee sisältyä myös vähintään yksi kuva.



Harjoitustyö 3 (WWW-sivut, max. 7 p.)



Laadi WWW-kotihakemistoosi harjoitustyösivu (harjoitustyo.html, muista antaa oikeudet (chmod a+r harjoitustyo.html)), jossa on



Sivun muoto on vapaa, mutta käytä siinä ainakin seuraavia elementtejä:



Apua ja ohjausta



Voit tehdä osan harjoitustyöstäsi osittain mikroharjoituksissa. Harjoituksen ohjaaja neuvoo kaikissa ongelmissa, myös tulostuksessa.