Tietorakenteet ja Algoritmit, Kevät 2016

Pajasivu

Virallinen kurssisivu.

Kurssin IRC-kanava: #tira. Pääset kanavalle linkistä.

Kurssin TMC-tunnus: hy-k2016-tira.

Loppusanat.

Materiaali

Kurssin pääasiallinen luentomateriaali löytyy tästä. Lisäksi kurssikirjana on Introduction to Algorithms eli CLRS (tekijöiden sukunimien mukaan). Kurssikirja ei ole välttämätön tällä kurssilla, mutta jos aiot jatkaa algoritmiikan opiskelua myöhemmin, se on hyvä hankinta.

Lisäksi Antti Laaksosen kirjoittama Kisakoodarin käsikirja (kkkk) on erittäin hyödyllinen lisämateriaali kurssille. Monet sen asioista käsitellään tällä kurssilla, mutta esimerkiksi dynaaminen ohjelmointi jää melkein kokonaan käsittelemättä. Myös monista erikoisemmista aiheista, kuten segmenttipuusta, saattaa olla hyötyä.

TMC-tehtävät

TMC-tehtävät ovat ohjelmointitehtäviä, joiden aiheena on tietorakenteiden ja algoritmien toteutus käytännössä. Niistä saatavat lisäpisteet vaikuttavat kurssiarvosanaan suoraan, mutta TMC-tehtävien tekeminen on erittäin tärkeää myös kurssin asioiden oppimisen kannalta.

Tehtävät palautetaan TMC-järjestelmään automaattisesti testattavaksi. Jos sinulla ei vielä ole TMC-pluginia, ohjeet sen asentamiseen omalle koneelle löytyvät tästä ja laitoksen koneelle tästä. Kurssin nimi TMC-järjestelmässä on hy-k2016-tira. Muistathan käyttää tunnuksenasi opiskelijanumeroasi! Ongelmatapauksissa voi neuvoa tulla kysymään kurssin IRC-kanavalta, tai lähettää sähköpostia osoitteeseen toni.annala[at]helsinki.fi.

Linkit tehtävänantoihin ilmestyvät tänne:

Ohjaus

Pajaohjausta on tarjolla seuraavasti: Kurssin IRC-kanavalta voi ja kannattaa tulla kysymään niin TMC- kuin laskaritehtävistäkin. Kurssikanavan nimi on #tira. Pääset kanavalle tästä. Ohjeita IRC:n käyttämiseen saa mm. täältä. Ohjaajan tunnistaa yleensä nimimerkin edessä olevasta '@'-merkistä.