1 JOHDANTO
2 KÄYTTÖÖNOTTO
3 KÄYTTÖ
4 KENTTIEN KUVAUKSET
5 ONGELMIEN RATKAISUT

Liite 1: Kenttien koodit


5 Ongelmien ratkaisut

Seuraavassa on ratkaisuja erilaisiin ongelmiin, joihin ohjelmaa käyttäessä voi törmätä. Jos ongelmaasi ei löydy tästä ratkaisua, voit kirjoittaa osoitteeseen .

1. Rengas99-ohjelma hidastuu ja levytoiminnot lisääntyvät.
Jos tämä oire ilmenee ohjelman oltua päällä pitkään, ohjelman lopettaminen ja uusi käynnistys saattaa auttaa. Voit myös kokeilla näppäinyhdistelmää Ctrl + Alt + G. Se käynnistää roskienkeruun ja saattaa vapauttaa muistia.

2. Rengas99 sekoilee jatkuvasti ja sekoittaa jopa koko koneen.
Tarkista kiintolevyn vapaa tila. Java-ympäristö vaatii melkoisesti ajotilaa, mikä tarkoittaa yleensä Windowsin swap-tiedoston kasvattamista. Jos kiintolevyllä ei ole riittävästi tilaa, saattaa Windows sekoilla.

3. Rengas99 lukkiutuu (ei ota vastaan näppäin- tai hiirikomentoja).
Paina näppäinyhdistelmää Ctrl + Alt + K. Tämä näppäinyhdistelmä suorittaa ohjelman kaatamisen. Jos näppäinyhdistelmä ei toimi, paina näppäinyhdistelmää Ctrl + Alt + Del. Valitse listasta Rengas99 ja paina "End Task"-nappia (suomenkielisessä Windowsissa "Lopeta tehtävä"). Windows mahdollisesti varmistaa lopetuksen hetken kuluttua, jolloin painetaan jälleen "End Task"-nappia.
Jos lukkiutuminen on toistuvaa, yritä löytää lukkiutumistilanteille yhteinen tekijä. Lähetä kuvaus ja Rengas99.log-tiedosto osoitteeseen , jotta lukkiutumisen aiheuttava virhe saadaan korjattua.

4. Suurten lomakkeiden (yli 100 000 riviä) lataaminen ei onnistu (ohjelma jumiutuu).
Java käyttää oletusarvoisesti korkeintaan 64MB muistia. Suuret lomakkeet voivat vaatia enemmän muistia, jolloin ohjelman käynnistyksessä pitää antaa uusi yläraja käytettävän muistin määrälle. Ohjelman käynnistäminen 128MB ylärajalla onnistuu komennolla
java -Xmx128m c:\rengas99\rengas99.jar

5. Rengas99:n tilalla käynnistyy Nokia Application Installer (tai joku muu ohjelma).
Jotkut ohjelmat (erityisesti Nokia Application Installer) varastavat itselleen .jar-päätteen. Helpoin tapa palauttaa tilanne ennalleen on Java-ympäristön poisto ja uudelleenasennus, jolloin Java-ympäristö ottaa .jar-päätteen hallinnan takaisin itselleen.
Rengas99:n voi käynnistää myös seuraavasti: 1) Mene Rengas99:n hakemistoon ja napsauta rengas99.jar valituksi. 2) Valitse valikosta File -> Open with -> Java(TM).