me@tktl 01/07

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen verkkolehti

Etusivu

Laitoksen uusi johtaja Hannu Toivonen

Uusi dekaanimme Jukka Paakki

Ari Rantasen väitöskirjassa liikkuu isotooppi

Päiväkirja: TKO-älyn uusi pj Matias Käkelä

Kasvot

Kuulumiset

Summary

Aiemmat numerot

Toimitus

Kasvot

Marko Ikonen

Kuka olet ja mitä teet täällä?
-Väitöskirjaa väsäävä Marko Ikonen, tutkijakoulutettava SoSE-tutkijakoulussa. SoSE eli Graduate School on Software Systems and Engineering aloitti tämän vuoden alussa, ja olen ainoa Helsingin yliopistosta siihen päässyt opiskelija.

Miten päädyit tänne, mikä on taustasi?
- Mistä asti aloitetaan? Lukion aikaan alkoi olla melko selvää, että halusin puuhastella tietokoneiden kanssa: tylsimmät tunnit lukiossa olivat tietysti välitunnit, joten Vuosaaren viestintäpainotteisessa lukiossa sitä vain jotenkin ajautui tuntien välissä näpräämään tekniikkaa.
Tykkäsin myös fysiikasta, ja armeijassa ollessani hainkin TKK:lle opiskelemaan teknillistä fysiikkaa. Pääsykokeet tein, tosin sotilassairaalassa keuhkokuumeen pauloissa. Vastaaminen ei sujunut ihan nappiin 41 asteen lämpötilassa. Tktl:n pääsykoe oli onneksi myöhemmin kesällä ja siellähän tärppäsi.

Aloitin opiskelut Tietojenkäsittelytieteen laitoksella 1997 ja valmistuin 2002. Tuohon väliin mahtui reilut puoli vuotta tutkimusassistentointia. Valmistumisen jälkeen ihmettelin ulkomaailmaa hetkosen aikaa pikkufirmoissa, mutta tiede kiinnosti ja palasin turvallisesti takaisin Tktl:n lämpöön jatko-opintojen pariin.

Kaikkien tulisi tietää minusta että...
- minä tulen tietämään kaikista.

Opiskelun ja työnteon lisäksi harrastuksiini kuuluu...

- pianonsoittoa, silloin kun aika riittää. ESOilen myös ahkerasti (eli olen ja vaikutan Helsingin yliopiston Eteläsuomalaisessa osakunnassa). Valko-oranssin osakuntanauhan lisäksi olen myös sinivalkoinen:
parhaillaan istun Akateemisen maanpuolustusyhdistys ARU ry:n hallituksessa ja olen myös Opiskelijain reserviupseeripiirin, ORUP:in hallituksen jäsen.