Vuosikertomus 2009

Vuosikertomus 2009

ComBi-tutkijakoulu

Laskennallisen biologian, bioinformatiikan ja biometrian tutkijakoulu (ComBi) on Helsingin, Turun ja Tampereen yliopistojen sekä Teknillisen korkeakoulun yhteisesti järjestämä jatkokoulutusohjelma. Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos toimi koulun vastuulaitoksena. Koulun tutkimuksellisena tavoitteena on kehittää tietojenkäsittelytieteen, (sovelletun) matematiikan ja tilastotieteen alaan kuuluvia menetelmiä biologisia tieteitä varten. ComBissa koulutetaan tohtoreita, joilla on korkeatasoinen metodinen asiantuntemus, ja jotka väitöskirjatyössään soveltavat sitä kehittäen ratkaisumenetelmiä biologisiin laskenta-, data-analyysi- ja mallinnustehtäviin. Työt tehdään yhteistyössä sovellusaloja (kuten biokemia, molekyylibiologia, perinnöllisyystiede ja biotekniikka, ekologia, evoluutiotutkimus ja systematiikka, maantiede sekä kansanterveystiede) edustavien tutkimusryhmien kanssa.

Vuonna 2009 ComBissa oli yhteensä 40 päätoimista tutkijaopiskelijaa. Näistä ulkomaalaisia oli 15 (38 %) ja naisia 10 (25 %). ComBin opiskelijat osallistuivat lukuisille kansainvälisille kursseille ja konferensseihin.  Vuoden 2009 aikana kuusi ComBin tutkijaopiskelijaa väitteli.

Vuoden 2010 alusta alkaen ComBi fuusioutuu Laskennallisten tieteiden tutkijakouluun (FICS, Finnish Graduate School in Computational Sciences) ja ComBi itsenäisenä toimijana lakaa.