Carat-tutkimusryhmä on julkaissut uuden datasetin puhelimien energiankulutuksesta

 

 

Carat-tutkimusryhmä Helsingin yliopistosta julkaisee uuden datasetin, joka on osa mobiililaitteiden energiankulutukseen keskittyvää tutkimusta(http://carat.cs.helsinki.fi/). Datasetti on alunperin esitelty ryhmän julkaisussa "Energy Modeling of System Settings: A Crowdsourced Approach"  IEEE PerCom’15 -konferenssissa Yhdysvalloissa. Artikkeli voitti konferenssin parhaan julkaisun palkinnon.

Datasetti sisältää tietoa älypuhelinten järjestelmäasetuksista, järjestelmän tilasta ja energian kulutuksesta, esimerkiksi mitä verkkoyhteyksiä on käytetty, mikä on ollut näytön kirkkaus, akun lämpötila tai prosessorin käyttöaste. Data on kerätty 149 788 eri mobiililaitteesta, jotka kattavat yhteensä 2535 eri Android-laitetta. Mittauksia on tehty vuodesta 2013 kevääseen 2014 ja yhteensä datapisteitä setissä on yli 11 miljoonaa (11 209 125). Julkaistu data on vapaasti käytettävissä koulutuksen ja tutkimuksen tarpeisiin.

Carat-ryhmän tutkimuksessa on tähän mennessä näytetty, miten erilaisten järjestelmäasetusten kombinaatiot kertovat yksittäisiä asetuksia paremmin mobiililaitteiden energiankulutuksesta. Joidenkin asetusten, kuten näytön kirkkauden ja verkkoyhteyden, vaikutus akun energiankäyttöön voi tuntua suoraviivaiselta. Hankalampaa voi olla arvioida epäintuitiivisempien asetusten, kuten verkkovierailujen, akun kohonneen lämpötilan tai huonon verkkoyhteyden, vaikutusta energiankäyttöön. Tutkimuksessa on esitetty uusia metodeja nimenomaan usean eri asetuksen yhteisen energiankäytön arviointiin. Näitä asetuskombinaatioita voidaan käyttää myös energiankulutuksen ennustamiseen.

 

Tutkimuksesta ja nyt julkaistavasta datasta voi lukea lisää artikkeleista:

Ella Peltonen, Eemil Lagerspetz, Petteri Nurmi, and Sasu Tarkoma. Constella: Recommending System Settings the Crowdsourced Way. Pervasive and Mobile Computing. To appear 2016.

 

Online http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1574119215001959

Ella Peltonen, Eemil Lagerspetz, Petteri Nurmi, and Sasu Tarkoma. Energy Modeling of System Settings: A Crowdsourced Approach. In Proceedings of the IEEE International Conference on Pervasive Computing and Communications, PerCom '15, St. Louis, MO, USA, March 23-27, 2015.

Online http://ieeexplore.ieee.org/xpl/articleDetails.jsp?arnumber=7146507

Carat-datasetti järjestelmäasetuksista ja niiden energiankulutuksesta on vapaasti ladattavissa osoitteessa http://carat.cs.helsinki.fi/#Research

 

Luotu

26.11.2015 - 10:43

Uusi sivusto!

TÄMÄ ON TIETOJENKÄSITTELYTIETEEN OSASTON VANHA SIVUSTO

Tietojenkäsittelytieteen osaston uudet sivut sijaitsevat www.helsinki.fi-palvelimella.

Osoite cs.helsinki.fi ohjautuu nyt uudelle palvelimelle. Tätä osoitetta voidaan edelleen käyttää osaston www-osoitteena. Vanha sivusto löytyy paikasta cs.helsinki.fi/pre2018.

 

Uusien professorien tervetuliaisluennot ke 29.11. klo 14 - 18

Tietojenkäsittelytieteen uudet professorit esittelevät tieteenalansa ja tutkimuksensa tärkeimmät kysymykset 20 minuutissa.
Luennot järjestetään päärakennuksessa keskiviikkona 29.11. klo 14.00 alkaen.

sali 6 uusi puoli, 3. krs

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Esko Ukkonen esittelee lyhyesti Pan Huin.

14.15 Pan Hui: MOBILE AUGMENTED REALITY: BLESSING OR CURSE?

Tietojenkäsittelytieteen laitos täyttää 50 vuotta

#uhcs50

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään torstaina 31.8.2017 klo 13-18 juhlaseminaari yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Unioninkatu 34).

uhcs50.cs.helsinki.fi