Tietojenkäsittelytieteen laitos loisti auditointituloksissa

Helsingin yliopisto läpäisi laatujärjestelmän kansainvälisen auditoinnin ja sai tästä sertifikaatin toiminnalleen tulevaksi kuudeksi vuodeksi. Auditoinnissa arvioitiin myös muutamia yliopiston koulutusohjelmia, näiden joukossa myös laitoksemme kandi- ja maisteriohjelmat. Johdonmukaisen koulutuksen kehittämisen tuloksena laitoksemme on tottunut menestymään tällaisissa arvioinneissa. Näin tapahtui tälläkin kertaa: arvioinnissa kandi- ja maisteriohjelmamme nostettiin ainoana koulutusohjelmista ylimmälle, advanced-tasolle. Yliopistomme tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta arvostettiin myös samalle, korkeimmalle tasolle. 

Tulokseen on syytä olla hyvin tyytyväinen, sillä auditoinnin läpäiseminenkään ei ole itsestään selvää, kuten eräät maamme yliopistot ja korkeakoulut saivat karvaasti kokea. Laitoksemme ”aallon huipulla ratsastamisen” jatkamiseksi emme kuitenkaan voi pitäytyä toimimaan nykyisten, erinomaiseksi arvioitujen käytänteidemme varassa, vaan meidän pitää jatkaa myös jatkuvaa toimintamme arvioimista uusia kehittämiskohteita ja toimintamalleja etsien.  

Auditoinnin päätösseminaarissa 16.3. oli kutsuttuna puhujana myös aikaisempi opintoesimiehemme, Jaakko Kurhila. Esityksessään Jaakko esitteli syitä menestykseemme ja totesi, että valtaosa auditointiryhmän yliopistollemme esittämistä kehittämishaasteista, kuten hyvien käytänteiden jalkauttaminen, on jo aikaisemminkin kuulunut laitoksemme normaalitoimintaan. 

Jatketaan samaan malliin – hyvä me!

Koko auditiointiraportti on löydettävissä täältä.

20.03.2015 - 17:22 Marina Kurtén
20.03.2015 - 16:43 Kjell Lemström