Vuosikertomus 2012

Vuosikertomus 2012

Opetus 2012

Tietojenkäsittelytieteen koulutusohjelmassa suoritetaan perustutkintoina luonnontieteiden kandidaatin (LuK) ja filosofian maisterin tutkinto (FM)  pääaineena tietojenkäsittelytiede. Kandidaatin tutkinto on sisällöltään yhtenäinen tietojenkäsittelytieteen koulutus, joka tarjoaa kattavan perustan rakentaa asiantuntijuutta maisterivaiheessa sekä valmiudet toimia alan työtehtävissä. Maisterivaiheessa laitoksen opetus jakaantuu kolmeen erikoistumislinjaan, jotka ovat englanninkieliset linjat "Algorithms and Machine Learning" ja "Networking and Services" sekä suomenkielinen "Ohjelmistojärjestelmät". Laitoksella koordinoidaan myös englanninkielistä "Bioinformatics" -maisteriohjelmaa.

Opetukseen ja sen kehittämiseen on panostettu pitkäjänteisesti. Laitos oli vielä 2012 yksi kymmenestä valtakunnallisesta Centre of Excellence -laatuyksiköstä korkeakoulutuksessa. Vuoden 2012 jälkeen laatuyksiköitä ei ole valittu valtakunnallisesti eikä Helsingin yliopiston sisälläkään.

 

Syksyllä 2012 Exactumin 2. kerroksen aulaan saatiin sohvaryhmiä, joissa opiskelijat voivat kokoontua ja tehdä töitä vähän rennommin kuin luokkahuoneissa.

Kuva: Pirjo Moen