Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos
 
VERTTI - Opettajan verkkokurssituki
Yhteystiedot:
Tukitiimin sähköposti:
verkko-opetus@cs.helsinki.fi HUOM! Sivustoa ei päivitetä ja osa sisällöstä on vanhentunutta
BSCW

BSCW (Basic Support for Cooperative Work) on www-pohjainen ryhmätyökalu, jonka avulla voidaan helposti välittää, kommentoida ja muokata materiaalia, luoda keskustelua tai ylläpitää yhteistä kalenteria. Lisäksi järjestelmässä on mahdollisuus versionhallintaan. BSCW:tä ei kenties voi luokitella varsinaiseksi oppimisalustaksi, vaan yhteistoiminnallisen ryhmätyön välineeksi.

BSCW soveltuu kenties parhaiten tukemaan varsinaisen luentokurssin suoritusta, sillä siitä puuttuu monia varsinaisen verkkokurssin toteutukseen liittyviä ominaisuuksia. Perusidea on kuitenkin se, että ryhmällä on käytössään yhteinen työtila. Yhteiseen työtilaan kutsutaan sähköpostin välityksellä halutut henkilöt, jotka kuittaavat ja hyväksyvät kutsun.

BSCW 4.2 käyttöohje englanniksi (ja saksaksi)

BSCW Helsingin yliopistossa

BSCW 4.2 Helsingin yliopiston palvelimella (Uusi versio 4.2 20.9.2004)

Tarkempaa tietoa BSCW:stä ja yksityiskohtaiset ohjeet sen käyttöön löytyy Helsingin yliopiston opetusteknologiakeskuksen BSCW:tä käsittelevältä verkkosivuilla

Muutoksia uudessa versiossa

Työtilaan jäseneksi kutsuminen ei ole enää mahdollista millä tahansa sähköpostiosoitteella. Helsingin yliopiston henkilöitä kutsuttaessa käytetään etunimi.sukunimi@helsinki.fi-muotoa.

Uudessa versiossa käyttäjät autentikoidaan keskitetysti. Opiskelijat ja opettajat voivat luoda oman työtilan samoilla tunnuksilla, kuin muissakin Helsingin yliopiston järjestelmissä.

BSCW laitoksella

Tietojenkäsittelytieteen laitoksella BSCW:tä on käytetty mm. Tietokoneavusteiset oppimisympäristöt -kurssilla (kevät 2005) ja Aineenopettajan tietotekniikka -kurssilla (syksy 2003) ryhmien yhteisen materiaalin jakeluun, säilytykseen ja kommentointiin sekä ryhmien sisäiseen keskusteluun.

Kokemuksia BSCW:n käytöstä:...

EduToolsin arvio BSCW 4.0.6

Päivitetty viimeksi 19.05.2005 Verkko-opetuksen tukitiimi