Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos
 
VERTTI - Opettajan verkkokurssituki
Yhteystiedot:
Tukitiimin sähköposti:
verkko-opetus@cs.helsinki.fi HUOM! Sivustoa ei päivitetä ja osa sisällöstä on vanhentunutta
Harjoitusympäristöt

Harjoitusympäristöt

Tässä osiossa esitellään verkko-opiskeluun ja tietokoneavusteiseen opiskeluun kehitettyjä harjoitusympäristöjä.

Titokone

Titokone on Javalla toteutettu TTK-91-konekielisimulaattori, joka on toteutettu Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen ohjelmistotuotantoprojektina. Titokone ja sen dokumentointi löytyy sen tuottaneen Koski-projektiryhmän sivuilta

Kokemuksia Titokoneen käytöstä:

SQL-trainer

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella kehitetty SQL-trainer on SQL-kyselyjen ja ylläpito-operaatioiden harjoitteluun kehitetty harjoitusympäristö

Kokemuksia SQL-trainerin käytöstä:

eAssari

eAssari on oppimisalusta automaattisesti ja puoliautomaattisesti hoidettavien tenttien ja harjoittelun tarpeisiin. Järjestelmän ytimenä on tehtävien esittämis- ja vastausvälineistö. Tehtäviä voi olla eri tyyppisiä. Järjestelmän perusvalikoimaan kuuluvat avoimet ja rajatut monivalintatehtävät, poimintatehtävät, järjestämistehtävät ja aukkojen täyttötehtävät.

Erikoistettuna tehtävätyyppinä on tarjolla SQL-tehtävät. Kaikki tehtävätyypit ovat automaattisesti tarkistettavia. Tehtävien käsittely perustuu yleiskäyttöiseen runkoon, josta voidaan täydennysmoduulien avulla erikoistaa uuden tyyppisiä tehtäviä. Järjestelmä tallentaa tehtäväkuvaukset ja vastauksen tarkistamiseen tarvittavat tiedot omaan tietokantaansa.

Kokemuksia eAssarin käytöstä:

DaCoPAn analyzer ja animator

Helsingin ja Petroskoin yliopistojen tietojenkäsittelytieteen laitosten DaCoPAn -projektin puitteissa on kehitetty kaksi ohjelmistoa tietoliikenteen havainnollistamiseen. Syntyneet ohjelmistot ovat DaCoPan -animator ja DaCoPan -analyzer (GPL). Ohjelmistot on tarkoitus ottaa opetuskäyttöön laitoksella.

Muita harjoitteluympäristöjä (ei kokemuksia)

Jeliot 3

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen Eliot-projektista edelleen kehitetty Jeliot 3 on ohjelmien etenemisen visualisointiin tarkoitettu sovellus, joka esittää ohjelmoijalle suorituksen etenemisen kuvallisessa muodossa animaationa. Ohjelmisto on julkaistu GPL-lisenssin alla.

Javala

Javala on TTY:n ohjelmistotekniikan laitoksella kehitetty avoin oppimisympäristö Java-ohjelmointikielen opiskelun tueksi.

Päivitetty viimeksi 19.05.2005 Verkko-opetuksen tukitiimi